Van tekening tot realisatie: de kracht van een samenwerking tussen onze divisies Piping & Insulation en Construction & Engineering

29.06.23

Proviron Oostende heeft leidingen lopen langs de hele site. Door de aanleg van een nieuwe baan, moesten de bestaande leidingen verplaatst worden. Maar een aanpassing doen op een installatie van meer dan 60 jaar oud, is geen simpel werk.

 

Diktemetingen en constructiewerk

Piping voerde diktemetingen uit op de huidige buizen, zodat we op de beste plaats konden inpikken. Construction tekende een kwalitatieve constructie uit om het leidingwerk in op te bergen. Na het constructiewerk, monteerden ze de verschillende brugonderdelen ter plaatse.

 

Isometrische ontwerpen, RX-foto's en isolatie

Piping kwam opnieuw tussen en maakte op basis van een isometrisch ontwerp een 3D-tekening. Met RX-foto's garandeerden we na de installatie van het leidingwerk, dat de lassen op de buizen voldoen aan alle normen. Insulation bracht nadien conform warmteverlies de correcte dikte in minerale wol aan op het leidingwerk en stond vervolgens in voor de plaatsing van een beschermmantel in aluminium beplating. Op die manier werden de buizen geïnstalleerd en voorzien van de juiste isolatiedikte.

 

Kortom, een mooie samenwerking tussen Construction & Engineering en Piping & Insulation.