Callewaert Industries lanceert achtste divisie: SCEN

02.05.23

Callewaert Industries blijft groeien en innoveren. Klantentevredenheid staat daarbij altijd met stip op de eerste plaats. Om onze klanten een nog betere service te bieden, roept Callewaert Industries een achtste divisie in het leven: SCEN. Met de komst van SCEN ontwikkelen en bouwen we voortaan machines op vraag van onze klanten. En of het nog niet genoeg is, behoort ook automatisatie  vanaf heden tot ons aanbod. Andries Syx, divisieverantwoordelijke voor SCEN geeft tekst en uitleg over de vele mogelijkheden van engineering en automatisatie.
 

Engineering van machines

“Machineontwikkeling op vraag van de klant: iets custom creëren dat op heden nog niet bestaat. Dat is wat SCEN voor zijn klanten zal betekenen”, vertelt Andries. Andries komt uit de voedingsindustrie en ontwikkelde al enkele machines from scratch. “Engineering gebeurt volledig op maat en kan een bedrijf heel wat opbrengen. Door de lopende processen en toepassingen onder de loep te nemen en die volledig te redesignen volgens de nieuwste technologieën, werken bedrijven een pak efficiënter”, gaat hij verder. In de voedingsindustrie is het trouwens enorm belangrijk dat hygienic design meegenomen wordt in het ontwerpproces. SCEN kan door deze engineeringmethode garanderen dat de ontworpen machines na productie eenvoudig te reinigen zijn.  
 

Verregaande automatisaties

Highlevel machines maken in veel bedrijven het verschil, maar manuele handelingen verstoren de vlotheid van een productieproces. “Zodra de machine ontwikkeld is, richten we ons op de automatisatie ervan. Automatisatie brengt structuur, efficiëntie en vooral inzicht op de lopende processen en is dus niet meer weg te denken. Op die manier vereenvoudigen en versnellen we arbeidsintensief werk en maken we nog meer het verschil voor onze klanten”, aldus Andries.

 

Troubleshooting van bestaande machines

Daarnaast is een machine een complex beestje waardoor de engineers van SCEN heel goed moeten begrijpen hoe die werkt. Want het kan altijd gebeuren dat een machine niet meer optimaal werkt en stilvalt, wat bedrijven natuurlijk koste wat het kost willen vermijden. SCEN kan dus ook ingeschakeld worden voor de analyse van bestaande machineparken. Samen gaan we op zoek naar de oorzaken van het probleem waarna we een oplossing uittekenen en die ook effectief in uitvoering brengen.

 

Grote toekomstplannen met SCEN

Andries heeft al even ervaring met engineering en automatisatie. Zo ontwikkelde hij in het verleden al machines voor uiteenlopende toepassingen, waaronder een volledig nieuwe, unieke verpakkingsbreker voor de voedingssector: “Het was een compleet nieuw concept waarbij we de verpakking op diverse hoogtes gaan ‘squeezen’, vertelt hij trots.

Als divisieverantwoordelijke heeft Andries nog grootse plannen met SCEN. “3D-scanning staat nog op het lijstje, want er is vandaag enorm veel vraag naar het in kaart brengen van productielijnen en machineparken. Complexe opmetingen worden dan ook een koud kunstje.  Ik ben alvast blij dat we met SCEN de klanten van Callewaert Industries ook op vlak van engineering en automatisatie kunnen verder helpen”, sluit hij af.