Een blik achter de schermen bij Technical Support

17.05.23

Outsourcing, in-house, HR, lassers, monteurs, planning, vacatures, lonen … Technical Support is de roze divisie van Callewaert Industries die zich ontfermt over de bijna 160 tewerkgestelde collega’s. Op het terrein van onze klanten en in de eigen ateliers gaan mensen met uiteenlopende achtergronden, interesses en vaardigheden dagelijks aan de slag. Zowel outsourcingprofielen als in-house tewerkstellingen: Technical Support begeleidt sollicitanten en medewerkers bij alle HR-vraagstukken. Met een topteam naast zich, geven drie drijvende krachten Wendy, Indira en Olivier een blik achter de schermen.

 

Van A tot Z bij de mensen

Indira is recruiter bij Callewaert Industries en staat dagelijks in contact met medewerkers, sollicitanten en interimkantoren. “Ik doe veel verschillende dingen en elke dag ziet er anders uit”, vertelt ze. “Gesprekken met mogelijke kandidaten, de opvolging wanneer ze bij ons tewerkgesteld worden en alle administratie in orde brengen. Ze krijgen hier bijvoorbeeld allemaal een wagen, dus dat moet allemaal geregeld worden, hé. Telkens veel werk, want er werken hier bijna 160 mensen. Gelukkig hebben wij heel wat checklists om niks te vergeten”, lacht ze. Indira vormt samen met HR-manager Olivier een tandem op de HR-dienst. Vanaf het sollicitatieproces bij de opstart en doorheen de volledige carrière zijn ze een aanspreekpunt voor veel collega’s. Mensen die doorgroeien naar een hogere functie of met pensioen gaan, ze bieden op elk moment een luisterend oor en zijn er op grootse momenten altijd bij. “Wij houden met iedereen contact en zijn eigenlijk een beetje de tandwielen die het bedrijf op volle toeren laten draaien”, aldus Indira.

 

Een job vol uitdagingen

Loopt alles dan van een leien dakje? Absoluut niet. Er zijn vacatures die moeilijker ingevuld raken, en de technische profielen zijn vaak schaars. Het HR-team haalt gelukkig alles uit de kast om steeds de juiste mensen te vinden voor de juiste job. Via interimkantoren, LinkedIn, het persoonlijk netwerk … Hun job stopt nooit. Volgens Indira is het een job vol uitdagingen, wat het extra leuk maakt.

 

Gedetailleerde planning is het halve werk

Wie aangeworven wordt -op interimbasis voor outsourcing of met een vast contract- komt vervolgens op de radar van Wendy. Wendy is verantwoordelijk voor de planning van alle technici bij Technical Support en heeft een heel goed contact met de klanten van Callewaert Industries. “Alles start bij het profiel waar onze klanten naar op zoek zijn. Wij halen dan alles uit kast om het juiste profiel te vinden voor onze klant, van techniekers met elektrische of mechanische kennis tot lassers, monteurs en andere profielen”, vertelt ze. Daarvoor handelt Wendy snel alle aanvragen af, plant ze de mensen in en krijgt elke klant daarvan een bevestiging. Er werken ongeveer 65 technici bij Technical Support, waarvan een vijftal vlinders. “Er zijn weekendploegen, nacht- en dagploegen die telkens op projectbasis aan de slag gaan bij onze klanten. De vlinders staan op losse projecten en vallen in waar nodig. Bovendien krijgen alle medewerkers bij ons een auto met tankkaart, want je weet nooit op voorhand waar je zal belanden. Als ze dan eens wat verder moeten rijden, compenseren we dat op die manier”, gaat Wendy verder.

 

Een hechte familie die het beste wil voor klanten én collega’s

Een persoonlijk kaartje op een verjaardag of nauwe contacten met elkaar: Callewaert Industries is een hechte familie. Wendy is blij dat ze al 6 jaar deel uit maakt van deze fijne bende: “Ik sta 200% achter het bedrijf. Ik amuseer me rot en hoop dat er nog vele jaren mogen bijkomen!“. Ook Olivier is lovend. Zaakvoerder Curd Callewaert gaf hem ooit het volgende mee: “Het is niet de bedoeling om de grootste te worden, maar wel de beste. Het is dan ook de max om daar aan mee te werken”. Tot slot sluit ook Indira zich daar al anderhalf jaar bij aan: “Elke dag komt er wel iets anders op ons pad. En die uitdaging zorgt ervoor dat ik hier héél graag werk”.

 

Zin om ons team te versterken?

Heb jij na het lezen van dit artikel goesting om aan de slag te gaan in onze hechte Callewaert-familie? Indira, Wendy en Olivier verwelkomen je met open armen tijdens een eerste gesprek!

Ontdek de openstaande vacatures