PITSTOP, dé tool voor efficiënt pompenbeheer

22.06.21

Callewaert Industries ontwikkelde PITSTOP, een unieke cloudapplicatie die een gedetailleerd overzicht van al uw industriële pompen biedt. Alle beschikbare documenten en gegevens zijn altijd en overal te raadplegen. Daarnaast houdt de tool ook rapporten en verslagen bij uit het verleden. PITSTOP is merkonafhankelijk en is de enige webapplicatie die ook alle updates en logs bijhoudt. Benieuwd naar alle mogelijkheden en voordelen van PITSTOP? U leest er alles over in deze blog.

 

Heeft u interesse in PITSTOP?
Contacteer dan Gino:

gino@vpaq.be - 0474 98 66 70

 

PITSTOP - Pump Inventory Tool – System To Overhaul Pumps

De divisie VPaQ Pumps van Callewaert Industries verzorgt het onderhoud van industriële pompen. Door dagelijks met het onderhoud en de opvolging van de pompen bezig te zijn, voelden wij de nood aan een overzichtelijk en gecentraliseerd systeem. Na heel wat denkwerk werd de Pump Inventory Tool – System To Overhaul Pumps geboren. PITSTOP, dus! Een erg toepasselijke naam, want de tool biedt dezelfde service als een echte pitstop: een snelle en efficiënte aanpak om zo snel mogelijk weer verder te kunnen.
 

Bewaar het overzicht over uw industriële pompen

PITSTOP biedt in de eerste plaats een handig overzicht over al uw industriële pompen. De app houdt bij hoeveel pompen u heeft, waar die staan en of ze aan onderhoud toe zijn. Om de staat van de pompen te bepalen, gaan we uit van drie parameters: trillingsniveau, geluid en uitlijning. Aan de hand daarvan kennen we aan alle pompen een handige kleurencode toe. Zo ziet u in een oogopslag welke pompen aan onderhoud toe zijn. Draait alles nog zoals het moet? Dan kleurt de tool groen. Bij oranje is het opletten geblazen en bij een rode code onderneemt u best meteen actie. Door alle pompen van zo dichtbij te monitoren, kunt u snel reageren bij problemen, waardoor de uiteindelijke levensduur van de pompen verhoogt.

 

Vind alle gegevens altijd en overal terug

Het is soms moeilijk om telkens alle juiste pompnummers terug te vinden. Vaak worden serienummers verkeerd doorgegeven, waardoor er kostbare tijd verloren gaat. Met PITSTOP heeft u alle informatie over uw pompen en motoren altijd en overal dichtbij. Met een paar klikken vindt u steeds de nodige info terug.

 

Vraag rapporten en verslagen op met 1 klik

Het is geen evidentie om de geschiedenis van al uw industriële pompen te kennen. Met PITSTOP wordt dat een fluitje van een cent: de onderhoudsverantwoordelijke krijgt dagelijks feedback over alle pompen en alles wordt nauwgezet bijgehouden in de tool. Zo weet u perfect wanneer welke machine welk onderhoud heeft gehad.

 

PITSTOP installeren

VPaQ Pumps van Callewaert Industries komt zelf langs bij alle klanten die met PITSTOP aan de slag willen. Wij zorgen ervoor dat alle pompen correct in het systeem geüpload worden en verzorgen ook het beheer in de applicatie. We gaan eerst de status van alle pompen na en voegen die meteen toe aan het overzicht. Zo weet u onmiddellijk hoe uw pompen eraan toe zijn. PITSTOP wordt dus snel en correct geïnstalleerd, zodat u er zorgeloos mee aan de slag kunt. Callewaert Industries heeft zicht op alle updates en logs in het systeem en garandeert een continue monitoring.

 

De voordelen van PITSTOP

PITSTOP is erg simpel in gebruik, maar tegelijk is het zowel visueel als informatief een erg krachtige tool. U kiest helemaal zelf of u via uw computer, tablet of smartphone werkt, via wifi of op 4g. Het enige wat u moet doen, is surfen naar de webapplicatie en inloggen met uw gegevens. De monitoring van de pompen gebeurt zeer snel. Is er een pomp aan onderhoud toe? Dan wordt er snel gehandeld en heeft u alle info bij de hand. Callewaert Industries heeft nog grote plannen met PITSTOP voor de toekomst: op termijn moet het mogelijk zijn om alle parameters volledig van op afstand te meten.

 

Klant Westfro over Pitstop

"Westfro, een vooraanstaande speler in de voedingsindustrie kon als eerste de voordelen van PITSTOP ontdekken. Björn Derycke, technical manager bij Westfro, vertelt: “Bij Westfro voelden we de nood aan een predictieve tool om correct onderhoud van onze pompen te garanderen. Wij moeten er namelijk zeker van kunnen zijn dat onze pompen dag en nacht betrouwbaar werken. Bij de opstart van PITSTOP waren wij dan ook meteen geïnteresseerd om met de tool aan de slag te gaan. Het grote voordeel is dat de webapplicatie eenvoudig in gebruik is. We moeten ons trouwens ook geen zorgen meer maken over een intern onderhoudsplan. Eerst werden alle kritieke pompen in kaart gebracht. Zo wisten we meteen welke pompen we prioritair onder handen moesten nemen, aan welke we extra aandacht moeten besteden, en hoeveel ons dat ongeveer zou kosten. Voor de opvolging kunnen we volledig vertrouwen op VPaQ Pumps van Callewaert Industries. We verlengen de levensduur van al onze pompen met de applicatie en kunnen zo de kosten aanzienlijk drukken. Alle info is online zichtbaar en altijd up-to-date. Momenteel moniteren we bij Westfro een zestigtal pompen met de tool. Op termijn willen we alle pompen aansluiten op de tool, dan zitten we aan een honderdtal pompen.”