Heerlijke koffie gegarandeerd: piekfijne installatierevisie voor Koffie Kàn

02.02.22

De artisanale koffiebranderij Koffie Kàn uit De Haan brandt koffie die met respect voor de natuur en de koffieboer geteeld en verwerkt wordt. De branderij vindt het belangrijk dat al hun klanten tijd maken voor hun koffie en even stilstaan bij het vakmanschap van de koffiebrander. Om dat vakmanschap tot zijn recht te laten komen, heeft de fabriek nood aan een perfect werkende, machinale installatie die regelmatig gereinigd wordt. VPaQ Pumps maakte zijn opwachting en ging aan de slag met de luidruchtige machine.
 

Volledige installatierevisie met een vierkoppig team

Zodra de koffie door Koffie Kàn gebrand is, gaat die door een grote automatische installatie die alle overbodige pulp eruit haalt. De machine is voorzien van ventilatoren, reductoren, motoren en grote kleppen in de inoxbuizen. Die kleppen kalken regelmatig aan, maar ook de overige onderdelen krijgen het na verloop van tijd zwaar te verduren. Om stilstand te voorkomen, laat Koffie Kàn de installatie jaarlijks reinigen door VPaQ Pumps. Hoe dat in zijn werk gaat? Gino De Baets van VPaQ Pumps vertelt: “We gaan ter plaatse, bekijken alles wat vervangen moet worden en labelen de mechanische onderdelen. Zo weten we perfect waar we alles terug moeten plaatsen wanneer we de revisie doorgevoerd hebben. Zodra we alle mechanische en elektrische onderdelen grondig gereinigd hebben en alle versleten onderdelen vervangen zijn, testen we de machine uitvoerig.”
 

Oude onderdelen niet meer verkrijgbaar? We maken ze gewoon zelf!

“Veel branderijen gebruiken volgens aloude familietradities nog steeds dezelfde materialen als vroeger”, vertelt Gino. “Doordat wij een grote groep zijn, beschikken wij over heel wat middelen om de klant zo goed mogelijk te helpen. Is het juiste materiaal niet langer voorhanden? Dan doen we een beroep op Ozyx, onze draai- en freesafdeling en maken we het metalen onderdeel gewoon zelf. Komt er laswerk aan te pas of moet er isolatie voorzien worden? Dan rekenen we op de afdeling Piping & Insulation. Als er dan ook nog eens elektrische aansluitingen nodig zijn, doet Equagaz zijn werk. Zelfs als er een constructie bijgemaakt moet worden, helpen we via Construction & Engineering de klant verder”, sluit Gino af.
 

Voorkom stilstand en laat uw installatie regelmatig reviseren

Callewaert Industries ontwikkelt producten en diensten voor uiteenlopende industrieën. We ontwikkelen alles in-house waardoor we bedrijven heel snel verder kunnen helpen. Met een jaarlijkse revisie van uw installatie, voorkomt u stilstand en grote kosten nadien. Is uw installatie dringend toe aan revisie, heeft u reserveonderdelen nodig of is er iets stuk? Callewaert Industries heeft alles in huis om u snel verder te helpen. Geen tijd te verliezen, dus.
  

Neem contact met ons op